Doktora eğitimini İstanbul Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Enstitüsü, Deneysel Tıp Araştırma Enstitüsü Moleküler Tıp Anabilim Dalı’nda tamamlayan ve aynı Anabilim Dalı’nda başkanlık görevi yürüten Prof. Dr. İlhan YAYLIM'ın ulusal ve uluslarası toplam 500'den fazla bilimsel yayını ve 1000'in üzerinde SCI indeksli atıfı bulunmakla birlikte, moleküler tıp, moleküler genetik ve klinik uygulamalar gibi alanlarda lisansüstü düzeyde dersler vermektedir.
İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi'nden mezun olan ve Çocuk Endokrinolojisi Bilim Dalı’nda uzmanlığını alan Prof. Dr. İlknur ARSLANOĞLU, Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Endokrinoloji Bilim Dalı’nda Başkanlık görevi yürütmüştür. Sağlık Bakanlığı’nın 14 Mart Tıp Bayramı etkinlikleri kapsamında 2013 yılında yılın doktoru seçilen Prof. Dr. İlknur ARSLANOĞLU, Tıp Bu Değil I, Tıp Bu Değil II ve Tıp Budur kitaplarının editörüdür.
Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun olan Prof. Dr. Recep KEŞLİ, uzmanlığını Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Temel Tıp Bilimleri Bölümü'nde tamamlamıştır. Tıbbi ve Klinik Mikrobiyoloji alanlarında birçok bilimsel yayını ile birlikte birçok deneysel projeye imza atan Prof. Dr. Recep KEŞLİ, Biruni Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Mikrobiyoloji Anabilim Dalı'nda eğitimlerine ve çalışmalarına devam etmektedir.
Doktora eğitimini İstanbul Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Enstitüsü, Moleküler Tıp Anabilim Dalında tamamlayan Prof.Dr. Özlem Timirci Kahraman’ın temel araştırma alanı, kanser ve nörodejeneratif hastalıklarda biyoinformatik analiz ile aday biyomarkerların belirlenmesi ve bu biyomarkerların epigenetik mekanizmalarla ilişkisi üzerinedir. Bu alanda 60‘dan fazla uluslararası makalesi ve kitap bölümleri bulunmakta olup, bu yayınlarından WOS’da 700’den fazla atıf almıştır.
Doktora eğitimini İstanbul Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Enstitüsü Moleküler Tıp Anabilim Dalı’nda tamamlayan Prof. Dr. Ümit ZEYBEK’in 100’ün üzerinde ulusal ve uluslararası orijinal makalesi ile kitap yazar ve editörlüğü, 200’den fazla bildiri ve konferans sunumları bulunmaktadır. Çalışma alanlarında; obezite, kardiyovasküler hastalıklar, diyabet, moleküler mikrobiyoloji, kanser, nörolojik bozukluklar ile sportif performans ve genotip ilişkisi yer almaktadır.
Dr. Elif Sibel Aslan, Erciyes Üniversitesi Biyoloji Bölümü mezunudur. İngiltere /Westminster Üniversitesi’nde Uygulamalı Mikrobiyoloji (Applied-Microbiology) alanında Yüksek Lisans derecesini almıştır. İngiltere/London Metropolitan Üniversitesi’nde doktorasını tamamlayarak demir eksikliği anemisi çalışmıştır ve bu üniversitede ders vermiştir. Yurt içi ve yurt dışı bağlantılarla halen doktora sonrası proje çalışmalarına ve araştırmalarına devam etmektedir.
Cerrahpaşa tıp Fakültesinden mezun olan Doç. Dr. Gülsen Meral İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nden mezun olmuş ve Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları uzmanlığına sahiptir. Nutrigenetik ve Epigenetik akademisi kurucusu olan Doç. Dr. Gülsen MERAL’in birçok yurt içi ve yurt dışı yayınları, yurt dışı editörlükleri ve sayısız hakemlikleri bulunmaktadır. Şu an İngiltere'den epigenetik koçluğu hizmeti vermekte ve Moleküler Biyoloji ve Tıbbi Genetik doktora programına devam etmektedir.
Ankara Üni. Tıp Fakültesi’nden mezun olan Muhammed Yunus ALP, uzmanlığını tıbbi genetik üzerine yapmıştır. Uzm. Dr. Muhammed Yunus ALP, Ankara Yıldırım Beyazıt Eğitim Araştırma Hastanesi’nde görev yapmış ve Aziz Sancar Kök Hücre ve Genomik Araştırma Merkezi’nde çalışmalarda bulunmuştur. Genoks Genetik Hastalıklar Değerlendirme Merkezi’nde kişiselleştirilmiş tıp alanında hassas onkoloji, farmakogenetik ve nutrigenetik test çalışmaları yapmakta ve genetik danışmanlık hizmeti vermektedir.
Hacettepe Üniversitesi Eczacılık Fakültesi’nden mezun olan Dr. Öğr. Üyesi Bahadır BÜLBÜL, Tıbbi ve Farmasötik Kimya alanında doktora derecesine sahiptir. Uluslararası hakemli dergilerde makaleleri bulunan Dr. Öğr. Üyesi Bahadır BÜLBÜL, Düzce Üniversitesi Eczacılık Falültesi Farmasötik Kimya Anabilim Dalı Başkanı’dır.
Dr. Öğr. Üyesi Birsen SARICI, doktora eğitimini Gıda Güvenliği ve Beslenme Bilimleri Ana Bilim Dalı Gıda Güvenliği Bilim Dalı’nda tamamlamıştır. Ulusal ve uluslararası dergilerde yayınları bulunan Dr. Öğr. Üyesi Birsen SARICI, Düzce Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü’nde çalışmaktadır.
Doktorasını İstanbul Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Moleküler Tıp Anabilim Dalı’nda tamamlayan Öğr. Gör. Dr. Mehmet Tolgahan HAKAN, Aziz Sancar Deneysel Tıp Araştırma Enstitüsü Moleküler Tıp Anabilim Dalı’nda akademik görevini sürdürmektedir. Öğr. Gör. Dr. Mehmet Tolgahan HAKAN’ın tıbbi biyokimya ve moleküler tıp alanlarında toplam 50’nin üzerinde ulusal ve uluslararası makalesi olup, 10’un üzerinde proje yürütmüştür.
Lisans ve lisansüstü eğitimlerini ODTÜ'de tamamlayan Dr. İncinur HASBAY, ulusal ve uluslararası 30’dan fazla proje yürütmüş ve pek çok projede araştırmacı olarak yer almıştır. Ulusal ve uluslararası dergilerde yayımlanmış makaleleri, kitap bölümleri ve bildirileri bulunmaktadır. Yenilikçi ekstraksiyon ve saflaştırma teknolojileri ve fonksiyonel ve takviye edici gıdalar uzmanlık alanları arasındadır. TÜBİTAK MAM’da Gıda İnovasyon Teknolojileri Araştırma Grubu Lideri olarak görev yapmaktadır.